Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Ocak 2012 Pazar

limonlu cheesecake

uzun süre yazmayıp sonra da ilk yazının başlığına böyle iddialı bir tatlı adı verince,geçen uzun zamanın benim mutfak maceralarıma büyük katkısı olduğu akla gelmeli hemen:)
gerçek şu ki; ben yavaş yavaş yemek yapmayı öğreniyorum. çünkü benim damak tadı her bebek gibi gelişkin oğlum yemek seçmeye başladı ama zamanla olan yarışım yemek alternatiflerini epey minimize ettiriyor.
 yapımı kısa süren ama lezzetli(bu yemeklerin sayısı 5i geçmez) tatlar başımızın tacı ama bu cheesecake bu segmentte değil elbette.biraz zaman alan ama benim gibi cheesecake e çok düşkün olmayan biri için bile akla zarar bir lezzet oldu.kekin tarifini bike'den aldım.blogu burada:http://evdeye.wordpress.com/2011/11/04/meshur-limonlu-cheesecake/
kek için malzemeler
1 buçuk paket eti burçak bisküvi(klasik)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kelepçeli kek kalıbı
1 paket krema
1 paket labne peyniri
1 bardak şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
4 yumurta
-ilk işimiz bisküvileri ufalayıp(rondoda ya da elde)içine eritilmiş tereyağı ekleyip kek kalıbının altına sermek.üzerine bastırıp bunu kek tabanı haline getiriyoruz.buızdolabında beklemeye alıyoruz.
-4 yumurtanın sadece beyazlarını kocaman bir köpük elde edene kadar cırpıyoruz.(katılasana kadar da diyebiliriz).sonra bu yumurta beyazını soğutmak üzere dolaba kaldırıyoruz
-sonra kremayı cırpıyoruz.aynı şekilde o da dolaba.
-sonra peynir, şeker, un,limon suyu, limon rendesi hep beraber çırpılıyor.sonra teker teker  3 yumurta sarısı ekliyoruz.çırpmaya devam. en son da dolaptaki malzemeleri yavas yavas ekliyoruz ama onları cırpmak yok.kaşıkla karıstırıyoruz sönmemesi için. kek malzememiz hazır.
-dolaptaki kek tabanına bu harcı ekliyoruz ve önceden ısıtılmıs fırında 10 dk 200 derecede,40dk da 170 derecede pişiriyoruz.
- süre son unda kekimiz hazır.sıra sosa geldi.ben bike'nin tarifteki sosu yaptıgım halde kullanmadım cunku rengi çok hoşuma gitmedi.ben sapsarı bir sos istiyordum cake im için. ikinci sosu işe aşağıdaki malzemelerde yaptım.

50 gr tereyağı
1 çay bardağı toz seker
1 yumurta
1 cay kasıgı limon rendesi
2 yemek kaşıgı limon suyu
tüm malzemeler karıştırılıp benmari usulü pişirilir.önce gittikce sıvılasan ve beni ikinci hayal kırıklıgına ugratan sos zamanla kıvamını alıyor ve tadı da nefiss ötesi..
buzdolabında soğutulmus kekimize soğuttuğumuz bu sosu ekliyoruz ve sonuç harika!
dün misaflerim için yaptım ilk kez bu cheesecake'i. eminim hala kekten bahsediyorlardır konuklarım:)
deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder